بارداری

منظور از بارداری یا حاملگی ، وضعیتی است که طی آن جنین یا اصطلاحا رویان در رحم زن شکل می گیرد. به طور کلی دوره بارداري 9 ماه به طول می انجامد و با زایمان خاتمه می یابد. دکتر فرزانه حسینی اصل با تکیه بر تجربه و دانش خود قادر است به شما در این امر کمک کند.  لازم به ذکر است که این امر ، می تواند به دو حالت بي خطر یا پرخطر وجود داشته باشد.

بارداری

بارداری پرخطر

مقصود از این عنوان ؛ حاملگی ای می باشد که در آن ، سلامت مادر و جنین بنا به دلایل مختلفی از جمله دیابت حاملگی، فشار خون ، حامله بودن دوقلو یا چند قلو ، نارسایی دهانه رحم و غیره در معرض خطر قرار دارد. لذا در حاملگی های پرخطر ؛ جهت ایمن سپری نمودن دوران باروری و داشتن یک زایمان سالم ، نیاز به رعایت مراقبت های بیشتر تحت نظر متخصص زنان و زایمان وجود دارد.

دکتر فرزانه حسینی اصل متخصص زنان در اهواز ، از بهترین پزشکان حوزه زنان و زایمان در این شهر می باشند ؛ شما عزیزان در راستای دریافت بهترین خدمات مراقبتی دوران حاملگی و نیز کلیه خدمات تشخیصی و درمانی حوزه زنان می توانید با اطمینان خاطر به مطب ایشان مراجعه نمایید.

بارداری

چگونگی بارداری

زمانی که لقاح یا آمیزش جنسی میان زوجین اتفاق می افتد ، اسپرم مرد از دهانه رحم زن عبور کرده و به رحم راه می یابد. اسپرم پس از ورود به رحم زن در جهت لوله های رحمی ( لوله های فالوپ ) حرکت خواهد کرد. در صورتی که اسپرم با موفقیت به لوله های فالوپ و پس از آن به تخمک برسد و به آن نفوذ کند ، تخمک بارور می گردد.

توجه داشته باشید که پس از ورود اسپرم به تخمک ، جداره بیرونی تخمک ، تغییر یافته و بدین ترتیب مانع ورود اسپرم های دیگر می شود. لازم به ذکر است که در لحظه لقاح ، ژن ها و همچنین جنسیت جنین نیز مشخص خواهد شد ؛ به طوری که چنانچه اسپرم دارای کروموزوم X باشد ، جنسیت جنین دختر و در صورتی که اسپرم دارای کروموزم Y باشد ، جنسیت جنین پسر خواهد بود.

علائم بارداری

از مهم ترین علائم آن می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • سیکل ماهیانه با تاخیر مواجه می شود.
  • تورم در اندام ها رخ خواهد داد.
  • در برخی موارد فرد دچار سردرد خواهد شد.
  • فرد با حالت تهوع و استفراغ روبرو خواهد بود.
  • تغییرات خلق و خو و احساس خستگی از دیگر علائم حاملگی می باشد.
  • در برخی خانم ها به دنبال باردار شدن، یبوست و تکرر ادرار اتفاق می افتد.
  • از اختلالات خواب نیز می توان به عنوان یکی دیگر از علائم شایع حاملگی اشاره نمود.

بارداری

شایع ترین مشکلات در دوران بارداری

از میان تمامی مشکلات کوچک و بزرگ موجود در این دوران می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • ورم و خونریزی لثه ها

یکی از مشکلاتی که در برخی از خانم های باردار به وجود می آید ورم و خونریزی لثه می باشد، علت بروز این عارضه نیز بر هم خوردن تعادل هورمون ها می باشد.

  • گرفتگی عضلات

بهتر است برای جلوگیری از پدید آمدن این مشکل در طول روز از ورزش های سبک و مناسب استفاده کنید. برای این کار می توانید به یک متخصص زنان خوب مراجعه کنید.

  • سردرد

علت اصلی این مشکل نیز همانند سایر مشکلات حین حاملگی بر هم خوردن اعتدال هورمون ها در دوران حاملگی می باشد. برای کاهش سر درد ها بهتر است از مصرف کافئین قبل و در دوران حاملگی خودداری فرمایید.

اهمیت مراقبت های قبل از بارداری

زوجین برای داشتن نوزاد سالم ، حتما باید علاوه بر رعایت مراقبت های بارداری ؛ نسبت به مراقبت های پیش از آن نیز توجه کافی داشته باشند. زیرا در برخی موارد شاهد آن هستیم که به دنبال پاره ای اختلالات فیزیکی یا حتی مشکلات روحی در مادر ، تاثیرات مخربی بر روی روند حاملگی ایجاد می شود و این امر ، سبب بروز مشکلات متعددی در جنین می گردد. از این رو رعایت مراقبت های قبل از این امر و شناسایی و درمان مشکلات و اختلالاتی که می توانند موجب تاثیر سوء بر حاملگی شوند ، می تواند کمک شایانی به تولد نوزادی سالم کند.

نکاتی درباره مراقبت های قبل از بارداری

به عنوان مثال مصرف اسید فولیک ، پیش از اقدام به باروری؛ امری بس حائز اهمیت است و خانم ها باید قبل از اقدام جدی به حامله شدن و درست زمانی که قصد دارند بچه دار شوند این دارو را البته در صورت صلاحدید پزشک معالج خود به مصرف برسانند. حال آن که متاسفانه اکثر خانم ها ، دو هفته بعد از به تعویق افتادن سیکل ماهیانه خود متوجه حامله شدن خویش می شوند ؛ لذا زمان طلایی مراقبت های قبل از حاملگی را از دست می دهند.

از این رو اکیدا توصیه می شود زوجین عزیزی ، که تصمیم به بچه دار شدن دارند ؛ برای مشاوره پیش از لقاح به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایند و تحت نظر ایشان مراقبت های قبل، حین و پس از بارداري را پشت سر بگذارند.

بارداری

چرا برخی از افراد با این که اقدام به بارداری کرده اند ولی باردار نمی شوند؟

شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که چرا بعضی از افراد با این که نسبت به بارداري اقدام کرده اند ، اما باردار نمی شوند. در پاسخ به این سوال باید گفت که از اقدام به حاملگی تا زمانی که فرد به طور قطح حامله شود ، مدت زمانی وجود دارد که در تمامی افراد یکسان نیست. پس چنانچه یک  خانم بعد از اقدام به این امر ، حامل نشود نباید نگرانی به خود راه دهد. چرا که ممکن است در بدن یک فرد این فاصله زمانی طولانی باشد.

اما اگر به ناباروری خود شک داری بهتر است پس از گذشت یک الی دو هفته از زمان اقدام به باروری به یک پزشک متخصص زنان ، زایمان و ناباروری مراجعه کنید تا با انجام آزمایشات مختلف ، علت اصلی ناباروری شما مشخص شود. علت های ناباروری می توانند مربوط به خانم یا آقا یا هر دو آن ها باشد. پزشک پس از شناسایی علت این اتفاق با توجه به فاکتوری های مانند سن زوجین ، وضعیت سلامتی جسمی و دیگر موارد راهکار درمانی مناسب و مطلوبی را به شما پیشنهاد می دهد.

سن مناسب بارداری

به طور کلی بانوانی که در سنین انتهایی باروری ، حامله می شوند ؛ در معرض حاملگی پرخطر هستند و احتمال وقوع زایمان زودرس ، افزایش فشارخون ، ابتلا به دیابت ، افزایش ناهنجاری های کروموزومی جنین و اختلال در رشد جنین در آن ها وجود خواهد داشت ؛ لذا باید مورد توجه ویژه واقع شده و کنترل شوند. همچنین باردار شدن در خانم های خیلی جوان ، نیز می تواند خطراتی به همراه داشته و منجر به زایمان زودرس ، کم خونی و مواردی از این قبیل شود. از همین رو می توان گفت بهترین سن برای این امر در خانم ها ، 20 تا 35 سال می باشد.

نظرات بسته شده است.

تماس با دکتر