جراحی میومکتومی

هدف از جراحی میومکتومی ، برداشتن فیبروم ها از جداره عضلانی رحم می باشد. لازم به ذکر است که فیبروم ها اگرچه تومورهای خوش خیمی هستند ، اما از آن جا که می توانند سبب بروز درد شکمی ، خونریزی شدید قاعدگی و حتی بروز اختلال در قدرت باروری شوند ؛ حتما باید مورد درمان قرار گیرند.

منظور از فیبروم رحم ، توده های غیرسرطانی موجود در رحم می باشد که ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد ، اما غالبا در سنین باروری رخ می دهند.

جراحی میومکتومی

درمان فیبروم های رحمی

فیبروم های رحمی را نمی توان با دارو مداوا نمود ؛ در مواردی که سایز فیبروم بزرگ باشد و سبب ایجاد فشار بر ارگان های مجاور رحم شده و موجب بروز خونریزی شدید در دوران عادت ماهیانه شود ، حتما باید نسبت به برداشتن آن با جراحی میومکتومی اقدام شود.

باید اشاره داشت در مواردی که بیمار ، در سنین باروری نباشد ؛ معمولا پزشک متخصص زنان برای مقابله با فیبروم رحم ، دستور برداشت کامل رحم یعنی جراحی هیسترکتومی را صادر خواهد نمود.

انواع روش های جراحی میومکتومی

جراحی میومکتومی می تواند به چندین روش مختلف انجام شود. بسته به اندازه ، تعداد و محل فیبروم شما می توانید واجد شرایط میومکتومی شکمی ، میومکتومی لاپاراسکوپی یا ميومکتومی هیستروسکوپی باشید.

میومکتومی شکمی

میومکتومی شکمی یا میومکتومی باز ، در حقیقت نوعی عمل جراحی تهاجمی است و تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. در این جراحی ، برش در بخش تحتانی شکم ایجاد می شود و به این ترتیب پزشک اقدام به خارج نمودن فیبروم ها از دیواره رحم می نماید.

میومکتومی لاپاراسکوپی

فیبروم های خاص را می توان با روش میومکتومی لاپاراسکوپی برداشت ، لذا در صورتی که فیبروم ها بزرگ و متعدد باشند یا در عمق رحم جای گرفته باشند ، ممکن است نیاز به جراحی میومکتومی شکمی باشد.

همچنین ، لازم به ذکر است که گاهی اوقات در حین عمل ميومکتومی لاپاراسکوپی ، ممکن است نیاز به عمل ميومکتومی شکمی احساس شود.

میومکتومی هیستروسکوپی

فقط زنان مبتلا به فیبروم های زیر موکوس ، واجد شرایط میومکتومی هیستروسکوپی هستند. توجه داشته باشید فیبروم هایی که در دیواره رحم قرار دارند را نمی توان با این روش از بین برد.

مراقبت های بعد از جراحی میومکتومی

  • بیمار بعد از انجام این عمل جراحی و ترخیص از بیمارستان ، باید به خوبی استراحت نماید ؛ البته توصیه می شود روزانه پیاده روی آهسته در منزل داشته باشد تا از ایجاد لخته خون در پاها جلوگیری شود.
  • ایستادن به مدت طولانی ، بعد از جراحی میومکتومی اکیدا ممنوع می باشد.
  • افراد باید داروهایی که پزشک معالج برای شان تجویز می کند را در زمان های مشخص شده و دقیقا مطابق دستور ، به مصرف برسانند.
  • از سرگیری فعالیت های روزمره ، مستلزم تایید پزشک می باشد ؛ اما معمولا افراد از 2 الی 6 هفته بعد از عمل ، مجاز به انجام کارهای روزانه خواهند بود.

در آخر توصیه می شود در صورتی که با علائمی اعم از قرمز شدن بخیه ها و ترشح خونابه از آن ها یا خونریزی واژینال شدید مواجه گشتید ، سریعا با پزشک خود تماس بگیرید.

هزینه جراحی میومکتومی

هزینه جراحی میومکتومی را نمی توان بدون بررسی و معاینه دقیق بیمار بیان نمود ، لذا بیماران جهت اطلاع از هزینه این جراحی حتما باید به متخصص زنان مراجعه نمایند تا بعد از آنالیزهای لازم هزینه جراحی برآورد شده و به آن ها ابلاغ گردد.

نظرات بسته شده است.

تماس با دکتر