کولپوسکوپی

کولپوسکوپی ، روشی برای تشخیص سلول های غیرطبیعی در دهانه رحم یا واژن است که می توانند سرطانی شوند. سلول های غیر طبیعی را ” بافت پیش سرطانی ” نیز می نامند. برخی از زنان زمانی که این آزمایش برایشان تجویز می شود دچار ترس و استرس می شوند از همین رو دکتر فرزانه حسینی اصل بهترین و متبحر ترین جراح و متخصص زنان و زایمان در اهواز سعی دارند در این مقاله توضیحات کاملی را در رابطه با این فرایند ارائه دهند تا شما عزیزان دیگر ترسی در رابطه با آن نداشته باشید.

 

کولپوسکوپی

 

کولپوسکوپی ، همچنین سایر موارد بهداشتی ؛ مانند زگیل های تناسلی یا رشد غیر سرطانی به نام پولیپ رحم را بررسی می کند. این پروسه تشخیصی ، می تواند به دلیل مشاهده ویروس عفونت مقاربتی منتقله نیز انجام شود. این ویروس دلیل اصلی تغییرات غیر طبیعی سلول است و ممکن است منجر به سرطان شود.

ناهنجاری های خفیف همیشه نیاز به درمان ندارند. در صورت نیاز به درمان ؛ هدف ، از بین بردن سلول های غیرطبیعی دهانه رحم در عین حفظ هرچه بیشتر بافت طبیعی خواهد بود. ناگفته نماند که می توان از کولپوسکوپی ، برای بررسی مواردی ؛ مانند خونریزی غیر قابل توضیح واژن ( برای مثال ، بعد از رابطه جنسی ) یا التهاب دهانه رحم استفاده کرد.

در حین کولپوسکوپی چه اتفاقی می افتد ؟

جراح و متخصص زنان ، با استفاده از اسپکولوم که آن را داخل واژن قرار می دهد ، دیواره رحم را به آرامی باز می کند و سپس رحم را با محلول اسید استیک شستشو می دهد. در صورت شناسایی بافت سلولی غیر طبیعی در کولپوسکوپی ، پزشک تست پاپ اسمیر انجام می دهد. کولپوسکوپ ، وارد واژن نمی شود و در خارج از بدن باقی می ماند. اگر دوربینی به کولپوسکوپ متصل باشد ، پزشک تصاویر گردن رحم را در مونیتور مشاهده می کند.

ممکن است از بافت برای بررسی دقیق تر ، نمونه برداری برداشته شود ؛ نمونه گرفته شده از بافت ، به آزمایشگاه ارسال می شود. هدف از بیوپسی ( نمونه برداری ) ، تأیید صحت آزمایش غربالگری در شناسایی مشکل است.

دکتر فرزانه حسینی اصل بهترین متخصص زنان و زایمان در اهواز به چه کسانی انجام کولپوسکوپی را توصیه می کند؟

دکتر حسینی اصل در موارد زیر این نوع پروسه تشخیصی را توصیه می کند که عبارت اند از :

  • نتایج پاپ اسمیر شامل موارد غیر طبیعی و خطرناک باشد.
  • احتمال وجود سلول های سرطانی در بیمار وجود داشته باشد.
  • افراد مبتلا به زخم یا ترشحات غیرعادی واژن
  • مبتلا بودن مراجعه کننده به زخم مزمن دهانه رحم
  • ابتلا به زکیل تناسلی
  • افرادی که پس از انجام روابط جنسی خود ، شاهد لکه بینی هستند.
  • ظاهر دهانه رحم آن ها غیر نرمال می باشد.

تفاوت تست پاپ اسمیر و بررسی دهانه رحم

در پاسخ به این سوال که چه تفاوت ای میان تست پاپ اسمیر و کولپوسکوپی وجود دارد باید گفت : این دو روش همانند یک دیگر عمل می کنند اما تنها تفاوت موجود در میان آن ها دقت نتایج حاصل شده می باشد. دقت آزمایش کولپوسکوپ بالاتر از دقت نتایج تست پاپ اسمیر می باشد. از پاپ تست برای تشخیص نوع زگیل استفاده می شود در حالی که اگر نتایج حاصل از آن با وجود زگیل تناسلی پر خطر و مشکوک باشد پزشک انجام این آزمایش را تصویه می کند.

ازمایش کولپوسکوپ نسبت به پاپ تست می تواند سلول های موجود در دهانه رحم را با دقت و نمای بزرگ تر نشان دهد که این مسئله به جراح و متخصص زنان و زایمان در اهواز کمک بسیار بزرگی می کند. شما عزیزان می توانید برای انجام معاینات مربوط به آزمایش کولپوسکوپی و تشخیص مشکلات خود به دکتر حسینی اصل بهترین و متبحر ترین جراح زنان در اهواز مراجعه فرمایید. ایشان با تکیه بر دانش ، مهارت و تخصص خود بهترین و با کیفیت ترین خدمات را به مراجعه کنندگان خود ارائه می دهند. برای مشاهده نمونه کار ها و همچنین رضایت مراجعه کنندگان می توانید به اینستاگرام ایشان سر بزنید.

اقدامات قبل از پروسه درمان

  • نباید از پمادهای موضعی واژن استفاده کنید.
  • کولپوسکوپی در هر زمان از چرخه قاعدگی قابل انجام است ، اما اگر در روز معاینه خونریزی شدید واژن دارید ؛ با پزشک خود تماس بگیرید و درمان را به زمان دیگری موکول کنید.
  • اگر برای جلوگیری از لخته شدن خون دارویی ؛ مانند آسپرین یا وارفارین مصرف می کنید ، به پزشک اطلاع دهید ؛ زیرا در صورت انجام بیوپسی ، این داروها می توانند خونریزی را افزایش دهند.

لازم به ذکر است که کولپوسکوپی در دوران بارداری ، بی خطر است ؛ اگرچه پزشکان نمونه برداری را در دوران بارداری انجام نمی دهند.

مراقبت‌ های بعد از کولپوسکوپی

کولپوسکوپی یک روش تشخیصی رایج و معمولاً بدون عارضه است. با رعایت مراقبت‌ های بعد از این روش ، می‌ توانید به سرعت بهبود یافته و به زندگی روزمره خود بازگردید.

لکه ‌بینی خفیف

پس از کولپوسکوپی ، به ویژه اگر بیوپسی انجام شده باشد ، ممکن است تا چند روز لکه ‌بینی خفیف داشته باشید که طبیعی است. استفاده از نوار بهداشتی به جای تامپون در این مدت توصیه می ‌شود. اگر لکه ‌بینی شدید ، همراه با تب یا بوی بد بود ، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید.

استراحت و فعالیت ‌های بدنی

بهتر است پس از کولپوسکوپی به مدت یک تا دو روز استراحت کرده و از انجام فعالیت ‌های سنگین خودداری کنید. فعالیت‌ های بدنی سبک مانند پیاده‌ روی کوتاه‌ مدت پس از گذشت چند روز مانعی ندارد.

رعایت بهداشت شخصی

حمام کردن با آب گرم و صابون ملایم بلامانع است. از استفاده از شوینده ‌های معطر و دوش گرفتن با آب داغ خودداری کنید.

داروها

در صورتی که پزشک برایتان داروی مسکن یا آنتی ‌بیوتیک تجویز کرده است ، طبق دستور مصرف کنید. اگر درد شدیدی داشتید که با داروهای معمول تسکین نیافت ، با پزشک خود صحبت کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم ؟

در صورت مشاهده هر یک از علائمی که در ادامه به شما گفته می شود ، حتماً به پزشک خود مراجعه کنید :
تب و لرز – درد شدید شکمی – خونریزی شدید – ترشحات بدبو و غیرعادی از واژن – مشکل در ادرار کردن

چند نکته مهم دیگر که پیشنهاد می شود به خاطر داشته باشید :

در مورد هرگونه نگرانی یا سوالی که دارید ، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
به توصیه‌ های پزشک خود به دقت عمل کنید.
تغذیه سالم و نوشیدن آب کافی به بهبودی سریع تر شما کمک می ‌کند.

پاسخ

15 + پانزده =

تماس با دکتر